Over de workshop
Jullie zullen samen met onze pizzaiolo een eigen deeg maken van start tot finish, met de hand om echt
vat te krijgen op de structuur, elasticiteit hydratatie van jouw deeg. Ook zullen we met vers deeg aan de slag gaan op de Alfa pizzaovens en onze eigen pizza’s klaarmaken.
Samen op zoek naar de perfecte klassieker, de MARGHERITA. Jullie eigen gemaakte deeg kunnen
jullie meenemen naar huis om de eerste resultaten thuis te kunnen demonstreren.
Hoe maak ik de Alfa pizzaoven snel & gemakkelijk aan en controleer ik mijn temperatuur
Hoe werkt 'biga' of 'voordeeg' als makkelijkste alternatief voor gist
Individueel maken we ons eigen deeg met de hand
Aanleren van 'staglio' methode voor de juiste spanning van de pizzabolletjes
Techniek & praktijk om de 'stretch' methode in de vingers te krijgen
Aan de slag met de Alfa pizzaoven voor de perfecte focaccia & margherita
Deze masterclass wordt gegeven in het Engels.
De chef
Luca Fabozzi
Ik ben geboren in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Toen ik daar als kind opgroeide, ontwikkelde ik een interesse voor pizza en de "arte bianca", maar het werd pas echt een passie toen ik begon te studeren aan de "Academy of Pizza".
Nadat ik merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot ik te beginnen met het geven
van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor mij een droom die uitkomt, want ik heb altijd al mijn cultuur met andere mensen willen delen.